« Terug naar het aanbod

Toca Kitchen

App

Vanaf 3 jaar

Producent: Toca Boca

Platform: iPad, iPhone

Toca Kitchen

Omschrijving

In de app “Toca Kitchen” kun je aan de slag als kok voor verschillende gasten. Er zijn 4 verschillende figuren beschikbaar waar je je voor kunt koken. Zodra je een karakter hebt gekozen, kun je in de koelkast een stuk fruit, vlees of iets anders kiezen. daarna verschijnt er rechts verschillende planken met hierop gerei. Door op het stuk fruit of ander eten te slepen of door gewoon op de pan of pan te tikken wordt het gerecht bereid. Je kunt lang of kort koken, iets brandt nooit aan. Door vervolgens het eten naar de mond van het karakter te slepen eet die het op. je kunt het eten eerst koken, dan bakken en weer in de magnetron doen, dit maakt niet uit.

Oordeel

Je kunt als kind eigenlijk niets fout doen in deze app. Er zijn geen regels. Je kunt alle verschillende spullen uit de koelkast koken, bakken, in de blender of magnetron doen en snijden.Je krijgt feedback op wat je doet. Als je een stuk rauw vlees direct wil laten eten, dan vindt diegene dat vies en geeft in een denkwolkje aan dat je het moet bakken in de pan. Als iemand iets heel lekker vindt, krijg je positieve feedback, ook als die het vies vindt en soms eten ze het gewoon niet.

Leeftijdsadvies

De app “Toca Kitchen” heeft geen ingewikkelde besturing en grote knoppen waar je op moet tikken. Er zijn een paar regels en je maar verder kun je als kind je creativiteit op de vrije loop laten. Omdat de app heel natuurlijk werkt, weinig vaardigheden nodig zijn en zeer kleurrijk is deze app al geschikt vanaf 3 jaar. In het begin is het misschien handig om het kind op weg te helpen.

Bijzonderheden

Er is een gratis versie Toca Kitchen Monsters beschikbaar die uitgaat van hetzelfde principe.


Thema’s