« Terug naar het aanbod

Tingelingeling

Boek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Günther Jakobs

Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN nummer: 9789051167351
Aantal pagina's: 26
Jaar van uitgave: 2019 (Nederlandse uitgave)

Omschrijving

Eppie Eend wil niet leren fietsen. Dat is hartstikke moeilijk! Maar zijn grote vriend Sjaak Zwaan heeft een idee. Hij leert Eppie stap voor stap dat fietsen hartstikke makkelijk en leuk is. Al snel fietst Eppie bellend rond: Tingelingeling!

Oordeel

Fietsen leer je met vallen en opstaan en dat wordt door Günther Jakobs in het prentenboek Tingelingeling prachtig verteld. Het is een boek dat gaat over vriendschap, heel veel oefenenen en stap voor stap steeds meer durven en vooral doen. Verschillende emoties passeren de revue en worden duidelijk in de prenten.

Het verhaal leent zich goed voor een gesprek met kinderen. Het onderwerp past goed bij kinderen die net leren fietsen of dat graag willen. Een aanrader dus voor thuis en op de groep. Welke kinderen kunnen al fietsen? Wat vonden zij moeilijk? Hoe kan Eppie het beste oefenen?

Leeftijdsadvies

Vanwege het onderwerp is het boek bij uitstek geschikt voor kinderen die net leren fietsen of dat graag willen. Lees het verhaal dus zeker voor aan kinderen vanaf circa drie jaar.


Thema’s