« Terug naar het aanbod

Talen leren met Emma

App

2 t/m 5 jaar

Producent: Squins IT solutions BV

Platform: Android, iPad

Omschrijving

Talen leren met Emma is een educatieve (en betaalde) app voor kinderen van 2 tot 7 jaar om een taal (waaronder Nederlands) te leren. andere talen zijn onder ander Engels, Duits, Frans, Pools en Turks). In totaal zijn er circa 40 thema’s uitgewerkt, waaronder Kleding, Vervoer, Ziek zijn, Eten & drinken, Seizoenen en weer, Beroepen en Dieren. Bij elk thema staan circa 15 woorden centraal en kunnen de kinderen vier spelletjes spelen, waaronder een voorstelling, een puzzel, memory en een toets. 

 
Oordeel

De app is overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen voor peuters en kleuters. Kinderen die weten hoe te slepen kunnen al snel zelf schuiven met de plaatjes en de woorden benoemen. Zo krijgen de kinderen niet alleen taalaanbod, maar worden ze ook uitgedaagd om de woorden te gebruiken.  De gekozen thema’s en het gebruik van de app sluiten aan op het niveau van peuters en kleuters en hun belevingswereld.  Elk thema bevat tussen de 12 en 25 woorden en eenvoudige activiteiten, zoals plaatjes benoemen bij het onderdeel ‘voorstelling’ (bekijk het plaatje en zeg het woord na), memory (ook hier worden de plaatjes benoemd) en puzzelen (kinderen verslepen een afbeelding naar de juist vorm).  De app biedt een mooie extra context om nieuwe woorden aan te bieden. De makers wijzen ouders er wel op dat het belangrijk is om samen met je kind verschillende activiteiten te doen passend bij de thema’s. Denk aan een liedje zingen, een (prenten)boek lezen en samen naar buiten gaan om de woorden te zoeken. Op de bijbehorende website kunnen ouders tips downloaden.  

Werk je met jonge kinderen dan kan deze app je dus helpen. Zeker als je werkt met kinderen waarvan het Nederlands de tweede taal is,. Geen tablet op de groep? Geef de tip dan mee aan ouders.

 
Leeftijdsadvies

Voor peuters en kleuters.

 
Goed om te weten

Je kunt de app gratis downloaden en je kunt dan met drie thema’s aan de gang zonder advertenties. Wil je toegang tot alle thema’s? Dan is een abonnement verplicht. Niet goedkoop, maar je kunt dat alles thema’s gebruiken en de kinderen kunnen zonder reclame in de app spelen. 


Kijk voor meer informatie op de bijbehorende website www.leerkinderentalen.nl

Thema’s