« Terug naar het aanbod

Takkenhoofd

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: Inge Besaris

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047714965
Aantal pagina's: 171
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Irina Filcer

Omschrijving

Sofie is een kermiskind. Haar ouders hebben een reuzenrad en een oliebollenkraam. Tijdens het kermisseizoen, van april tot november, woont Sofie bij haar opa. Opa woont in een klein huisje in het bos. Sofie vindt het er heerlijk… Het enige nadeel is dat de school in het dorp zo´n vervelende meester heeft. Gelukkig raakt ze snel bevriend met een nieuwe jongen in haar klas, Mo. Hij en zijn ouders zijn in het dorp komen wonen en runnen een kleine winkel in het dorp. Sofie beleeft een toptijd bij opa, zou je denken! Maar … met opa is iets aan de hand. Gaat het wel goed met hem? Kan Sofie wel bij hem blijven? De meester heeft namelijk een zus die directrice is van Huize Avondrood. Zij begint zich overal mee te bemoeien… en dat gaat helemaal de verkeerde kant op.

Oordeel

Inge Besaris heeft met Takkenhoofd een prachtig verhaal geschreven waarin thema’s als familie, vriendschap, verandering, verlies en oplossingen centraal staan. Als lezer krijg je een inkijkje in het leven van een kermiskind, maar al snel gaat het over veel meer dan dat. De auteur weet de schrijnende gebeurtenissen beeldend te beschrijven, zodat je al snel door krijgt wat er speelt en je helemaal in het verhaal zit en alles voor je ziet. Dat wordt nog eens versterkt door de prachtige tekeningen van Irina Filcer waar enorm veel op te zien is. Kortom, een aanrader!

Leeftijdsadvies

Door de onderwerpen die aan bod komen is het geen gemakkelijk boek of ‘leuk’ onderwerp. We raden het aan voor kinderen vanaf tien jaar en ouder.

 


Thema’s