« Terug naar het aanbod

‘t Waanzinnige kinderkookboek

Boek

Vanaf 6 jaar

Auteur: Mark Haayema en Hugo Kennis

Uitgever: Rubinstein
ISBN nummer: 9789047627777
Aantal pagina's: 160
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Emanuel Wiemans

OMSCHRIJVING

Het restaurant LeQeur staat bekend om zijn bijzondere gerechten, waar gasten van heinde en verre op af komen. Chef Hugôt en Madame Mascha zwaaien de scepter in de keuken, Irène holt haar benen uit haar lijf en stille kracht Mark werkt de afwas weg. Samen zorgen ze ervoor dat elke gast tevreden naar huis gaat. Daarbij hebben ze het soms wel te stellen met muizen in de keuken, kieskeurige kinderen en licht ontvlambare gerechten…

Oordeel

Wat een logisch en goed vervolg op ‘t verrukkelijke kinderbakboek! Met ‘t Waanzinnige kinderkookboek kunnen kinderen een keertje zélf het avondeten op tafel zetten. Dit keer werkte Mark Haayema samen met 24Kitchen-chef Hugo Kennis. Mark Haayema schreef opnieuw vrolijke verhalen, gedichtjes en weetjes over koken, eten en restaurants. Hugo Kennis bedacht de lekkerste voor-, hoofd- en bijgerechten met én zonder vlees. Emanuel Wiemans maakt het af met heerlijke tekeningen.

Het boek bevat 28 toegankelijke recepten, handig onderverdeeld in voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes, sauzen en smeersels, picknick en high teas. Daarnaast laten een aantal handige (snij)technieken zien die je als kok maar beter kunt beheersen. Ook tafelmanieren komen aan bod. Kortom, een boek voor kokkies in de dop en een aanrader om samen aan de slag te gaan en nieuwe gerechten te ontdekken.

LEEFTIJDSADVIES

Ook dit boek is geschreven voor kinderen vanaf zes jaar. Kinderen vanaf een jaar of zes zullen zeker genieten van de verhalen en gedichten. Lekker voorlezen dus en dan? Aan de slag! Samen koken!!


Vast wat bekijken? Kijk hier!

Thema’s