« Terug naar het aanbod

Stink AVI’s

Boek

6 t/m 8 jaar

Auteur: Jette Schröder

Uitgever: Uitgeverij Ploegsma
ISBN nummer: 9789021681627
Aantal pagina's: 119
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Heleen Brulot

Omschrijving

Pas op: dit boek is vies! Het staat vol met kak en poep, met snot en slijm, en met heel erg vieze scheten… Pas dus goed op en denk na of je het oppakt. Het bevat verschillende grappige, vieze verhalen! Over een aardige reus met buikpijn, die op het punt staat met zijn scheet een hele stad weg te blazen. Over een uitvinder die zichzelf per ongeluk in een berg snot heeft veranderd. Over een jongen die op een dag een stinkende trol in zijn bed vindt. En nog veel meer! Bij elk verhaal vind je bovendien een grappig weetje of een leuke doe-tip.

Oordeel

Als je net hebt leren lezen, of als het lezen nog niet helemaal soepel gaat, dan is het fijn als verhalen je aanspreken en ze zijn geschreven in duidelijke taal. Dat geldt zeker voor de verhalen in dit boek. Niet alleen bevat het boek verhalen op verschillende leesniveaus. Het zijn ook nog eens grappige (korte!) verhalen die gaan over hele vieze dingen die waarschijnlijk alleen een kind zal aanspreken. De verhalen zijn geschreven op AVI M3 tot E4 niveau en bieden dus steeds meer uitdaging qua lezen. Daarnaast worden de verhalen afgewisseld door vragen aan de lezer, grappige weetjes en tips om bijvoorbeeld je eigen snot te maken. Erg afwisselend dus en zeker niet saai. Aanrader voor viespeuken!

Leeftijdsadvies

Uitgaande van de verhalen die zijn geschreven op AVI M3 niveau, is het boek vooral geschikt voor (beginnende) lezers vanaf ca. zes jaar.


Nieuwsgierig? Kijk op kinderboeken.nl voor een leesfragment!

Thema’s