« Terug naar het aanbod

Sterrenzoeker

Bordspel

Vanaf 6 jaar

Producent: HABA

Omschrijving

Sterrenzoeker is een intergalactisch zoekspel van HABA voor kinderen vanaf 6 jaar die van een uitdaging houden.

Midden in het heelal vallen de navigatiesystemen van de turboraketten uit. Hoe vind je de weg naar huis? Schitterende sterrenbeelden wijzen de spelers de weg en de nieuwe opdracht is: onderneem een sterrenzoektocht! Alleen door goed te kijken én wat geluk met de dobbelsteen kan de meest vindingrijke astronaut de vlucht afronden! Geschikt om te spelen met twee personen tot vier spelers . Een spel duurt gemiddeld zo’n twintig minuten.

Oordeel

Sterrenzoeker is een spel voor ruimtereizigers en astronauten in de dop. Het vereist flink wat concentratie en oplettendheid om zo snel mogelijk de sterrenbeelden te vinden. Maar wat een betrokkenheid ontstaat er als je eenmaal bezig bent. Hoewel je tegen elkaar speelt, zul je merken dat iedereen enorm betrokken is op het vinden van de sterren. Wie lukt het?

Speel je het Sterrenzoeker als gezin, dan kun je het spel in evenwicht brengen door het voor volwassenen wat moeilijker te maken. Hoe jonger de speler, hoe meer tijd je tot je beschikking hebt om de sterrenbeelden te vinden. Zo wordt het een heerlijk spel om te spelen als gezin. Het spel bevat overigens twee varianten: Astronaut Adelaarsoog voor ruimtereizigers en Kosmonaut Rudi Raket voor intergalactische profs. Bepaal van te voren welk spel je speelt. De uitleg bij het spel is duidelijk beschreven in de speluitleg (in meerdere talen!).

Leeftijdsadvies

HABA geeft aan dat het spel geschikt is voor kinderen van 6 – 99 jaar. Let vooral op de concentratie van je kind.


Kijk voor meer informatie op de website van HABA

Thema’s