« Terug naar het aanbod

Squla

Website

Vanaf 4 jaar

Producent: Futurewhiz

Omschrijving

De website ‘Squla’ is een educatieve leeromgeving waar kinderen spelenderwijs hun kennis kunnen vergroten. De website is bedoeld voor kinderen op de basisschool en voor kinderen in de brugklas. De website speelt in op de leerstof die op school wordt aangeboden. Er zijn meer dan 34.000 quizvragen, talloze games en heldere uitlegfilmpjes van vakken te vinden. Deze kunnen gespeeld en bekeken worden op de tablet, laptop en op de pc. 

De website heeft een aantrekkelijke vormgeving en speelt behalve op de belevingswereld ook in op het niveau van de kinderen. Hun inzet wordt beloond met muntjes die kunnen worden ingeruild voor puzzels en kleurplaten. Ook biedt de website extra uitleg over lastige onderwerpen in de vorm van educatieve filmpjes die geschikt zijn voor kinderen van de groepen 4 t/m 8. Een deel van het aanbod op Squla bevat quizzen waarin Cito-opgaven zijn verwerkt. Dit biedt kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de vraagstelling van Cito. Ouders kunnen de resultaten van hun kind op ieder moment van de dag inzien, krijgen wekelijks een voortgangsrapport en kunnen hun kind aanmoedigen via een smartphone app. 

Oordeel

Door online games te combineren met schoolvakken willen de makers leren zó leuk maken dat kinderen uit zichzelf na school de lesstof van school gaan oefenen. Het resultaat is een – betaalde – website bomvol oefenmateriaal in quizvorm.

Leeftijdsadvies

De website is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De website speelt in op het niveau en de kennis van kinderen door aanpassingen te maken in het taalgebruik en spelletjes die worden aangeboden. Daarnaast is er voor de jongere kinderen extra veel beeld en geluid beschikbaar. Maar ook voor oudere kinderen biedt ‘Squla’ een educatieve leeromgeving. 


Direct naar de website

Thema’s