« Terug naar het aanbod

Soortenschat

Boek

Vanaf 9 jaar

Auteur: Geert-Jan Roebers

Uitgever: Gottmer
ISBN nummer: 9789025773632
Aantal pagina's: 152
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Pieter Fannes

Omschrijving

Als je de natuur in gaat zie je allemaal planten en dieren die je misschien niet allemaal herkend. Alsof je een vreemde taal hoort waar je geen enkel woord van begrijpt. Het boek Soortenschat – een kinderkanon van de natuur in de Lage Landen helpt je om de planten en dieren van Nederland en België te leren kennen.

Oordeel

Als je de taal van de natuur wilt verstaan, begin dan zeker bij dit boek. De auteur neemt je stap voor stap mee en laat je kennis maken met alle planten en dieren in de Lage Landen. Mooie illustraties en beknopte informatie. Het bevat ook nog eens allerlei tips en trucs om alle informatie te onthouden. Welke soorten verzamel jij in je Soortenschatkist? Toch nog even wat meer informatie opzoeken over een specifieke soort: kijk in het register waar je de informatie kunt vinden. Zo prikkel je ook de informatievaardigheden.

Kortom, een boek om er af en toe bij te pakken of actief je kennis op te halen. Hoe dan ook, een parel in je boekenkast en zeker een tip voor de schoolbibliotheek!

Leeftijdsadvies

Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.


Thema’s

Gi-ga-groenNatuur