« Terug naar het aanbod

Shark Tale

Film

Vanaf 6 jaar

Producent: DreamWorks

Kijkwijzer: 6

Duur: 86 minuten

Omschrijving

Oscar is een arme vis die rijk en beroemd wil worden. Hij werkt bij een viswasserette, maar is altijd bezig met nieuwe manieren om snel geld te verdienen. De jonge haai Lenny is een vegetariër, tot groot ongenoegen van zijn vader. De oudere broer van Lenny wil van hem een echt roofdier maken, maar krijgt een dodelijk ongeluk als hij probeert Oscar op te eten. Oscar maakt daar gebruik van door te zeggen dat hij de haai heeft gedood. Zo wordt hij de rijke en beroemde held die hij altijd al wilde zijn. Lenny weet als enige dat Oscar liegt maar wordt vrienden met hem, omdat hij weg wil van zijn bloeddorstige vader. Hoelang zal het duren voordat iedereen achter de waarheid komt?

Oordeel

Omdat Oscar een ‘Haaiensnaaier’ is komen er in de film Shark Tale een aantal achtervolgingen en gevechten voor. Deze scènes bevatten snelle beelden. De gevechten zijn echter niet heftig, de achtervolgingen daarentegen zijn soms zenuwslopend. De film heeft een happy end, uiteindelijk worden alle problemen opgelost en leeft iedereen nog lang en gelukkig. Daarnaast zitten er veel liedjes in de film die soms worden gezongen door personages. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Verder zit er veel humor in de film, voornamelijk beeldhumor. Bijvoorbeeld als de boze vader van Lenny vast komt te zitten in de viswasserette en zijn tanden worden gepoetst.

Leeftijdsadvies

De film Shark Tale is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar omdat zij de snelle beelden kunnen volgen en ook de woordgrapjes zullen begrijpen. Er wordt duidelijk gesproken. Ook is de film voor oudere kinderen interessant omdat zij zich goed kunnen verplaatsen in Oscar. Oudere kinderen willen namelijk ook horen bij de ‘coole’ en rijke vissen/mensen net als Oscar.


Bekijk de trailer

Thema’s