« Terug naar het aanbod

Sesamstraat

TV-programma

3 t/m 6 jaar

Producent: NTR

Kijkwijzer: AL

Duur: Ca. 25 minuten

Sesamstraat

Omschrijving

“Sesamstraat” is een educatief programma met poppen en volwassen mensen. Iedere aflevering in de serie duurt ongeveer 25 minuten en heeft een thema als doorgaande lijn, bijvoorbeeld: beroepen, liefde en lezen, maar ook dagelijkse bezigheden als opruimen.

Oordeel

Het programma staat er om bekend dat er een combinatie wordt gemaakt tussen verschillende elementen. Zoals het poppenspel tussen Bert en Ernie, een liedje tussendoor, een realistisch filmpje met echte kinderen en een animatiefilmpje. Al die verschillende stukjes staan in verbinding met elkaar door het zelfde thema. In iedere aflevering wordt aandacht besteed aan taal en rekenen. Er wordt gebruik gemaakt van humor door beeld en tekst. De moeilijke woorden die in de serie voorkomen, worden door het beeld en de tekst duidelijk gemaakt.

Leeftijdsadvies

“Sesamstraat” is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit heeft te maken met het genre, de leef- en belevingswereld, karakters en taal en rekenonderdelen. Ook oudere kinderen kunnen er ook met plezier naar kijken vanwege de afwisselingen in het programma.


Bekijk de afleveringen van Sesamstraat op SchoolTV