« Terug naar het aanbod

Sesamstraat (website)

Website

2 t/m 6 jaar

Producent: NTR

Website Sesamstraat

Omschrijving

De website van het televisieprogramma Sesamstraat is vernieuwd. Kom zelf in Sesamstraat wonen, naast Tommie, Pino, Ieniemienie en Purk. Je kunt je naam op jouw huisje zetten en zelf bepalen hoe het er van binnen uit ziet. Daarnaast kan je bij al je vriendjes uit Sesamstraat op bezoek. In elk huisje kan je allerlei verschillende spelletjes spelen, liedjes luisteren en filmpjes kijken. Het is een kleurrijke en dynamische website. Door de muis naar links en rechts te bewegen loop je door Sesamstraat en kom je allerlei mensen tegen. Onderweg kun je op allerlei dingen klikken, zoals de personages uit Sesamstraat en hun huisjes. Wanneer je op iets klikt verandert het reguliere pijltje in een handje. Deze website is ook erg geschikt voor op tablets en smartphones.

Oordeel

In elk huisje van een Sesamstraatbewoner kan je allerlei activiteiten doen. Zo kan je filmpjes kijken, liedjes luisteren, tekenen, een berichtje schrijven in het vriendenboekje en spelletjes spelen. Daarnaast kan je ook op de voorwerpen klikken die in de kamer liggen. De bewoner vertelt daar dan iets over, of het voorwerp zelf komt in beweging. In elk huisje kan je memory spelen en een puzzel maken. Als je een spelletje uitspeelt of een puzzel maakt, wordt de volgende iets moeilijker doordat er meer kaartjes of puzzelstukjes liggen. Verder heeft elke Sesamstraatbewoner zijn eigen spelletjes. Zo kan je Purk bijvoorbeeld verzorgen; eten geven, in bad doen of de luier verschonen. Bij Tommie kan je onder andere behendigheidsspelletjes doen zoals racen en vliegen. Ieniemienie kan je mooi aankleden en bij Pino kan je bijvoorbeeld muziek maken. Ook zijn er kleurplaten te downloaden. De website is volledig auditief ondersteund. Bij alles wat je aanklikt hoor je wat je daar kunt doen. Spelletjes worden uitgelegd en als je het goed doet volgt er een auditieve beloning. Kinderen zullen daarbij de stemmen van hun Sesamstraatvriendjes herkennen. Om de spelletjes te kunnen bedienen moet je kunnen klikken en/of slepen met de muis.

Leeftijdsadvies

De website van Sesamstraat is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De volledige auditieve ondersteuning zorgt ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd met deze website aan de slag kunnen. Spelletjes als puzzelen en memory zijn zeer geschikt voor kinderen van deze leeftijd. Ook activiteiten als filmpjes kijken en liedjes luisteren zijn zeer aantrekkelijk voor kinderen vanaf 2 jaar. Enkele spelletjes, zoals het racen met Tommie, zijn meer geschikt voor wat oudere kinderen. Bij het schrijven van berichtjes aan de Sesamstraatbewoners is hulp van een ouder nodig.


Direct naar de website