« Terug naar het aanbod

Sand draw

App

3 t/m 12 jaar

Producent: Kalrom Systems

Platform: Android, iPad, iPhone

Omschrijving

Met de app Sand Draw kunnen kinderen op de tablet in het zand tekenen en schrijven. Je begint met het kiezen van het zand waarin je wilt tekenen. Daarbij laat je je fantasie de vrije loop. Ook kun je verschillende voorwerpen toevoegen zoals schelpen en ijsjes. Ben je klaar, dan kun je ervoor kiezen om er een foto van te bewaren en op te slaan, maar je kunt – net als bij de echte zee – je tekening ook mee laten nemen door een golf. 

Oordeel

Sand Draw is een simpele, maar leuke app die je in staat stelt te doen alsof je in realistisch zand tekent. Je lijkt wel de zandtovenaar! Het is een gratis app en dat betekent dat je meer keuze hebt als je in-app aankopen doet. Gebruik je enkel het gratis deel van de app, dan heb je minder keuze qua zand, maar voor jonge kinderen is er dan al genoeg leuks om uit te kiezen. In verband met de mogelijkheid in-app aankopen te kunnen doen, raden we wel aan deze app (alleen) te spelen onder begeleiding van een volwassene. Kortom, bekijk en speel samen de app met je kind. 

Leeftijdsadvies

In het zand tekenen is voor alle leeftijden en dat geldt ook voor deze app. Gebruik de app dus gerust met peuters, maar zorg er – vanwege de in-app aankoopmogelijkheden – wel voor dat de app onder begeleiding wordt gebruikt. 

Tip

Laat kinderen ervaren wat het verschil is tussen tekenen in digitaal zand en echt zand. Het spelen op de app geeft eindeloos plezier, maar het wordt nóg leuker als je het tekenen op het strand kunt doen. Geen strand in de buurt? Pak een platte schaal met zand erin en geef er wat schelpen bij. Dan kunnen ze ook in echt zand tekenen. 


Thema’s