« Terug naar het aanbod

Samen plastic de baas

Boek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Martin Dorey

Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN nummer: 9789026160462
Aantal pagina's: 127
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Tim Wesson

Omschrijving

Onze planeet zit in de problemen! Plastic is overal. We hebben nieuwe superhelden nodig om het te bestrijden en onze oceanen, en uiteindelijk de aarde, te redden. Maar waar haal je die vandaan? Simpel: 2 minuten is het beetje tijd dat je nodig hebt om een superheld te worden. Echt waar? Volgens Martin Dorey is dat alles wat je nodig hebt: 2 minuten. Hij leert je in zijn boek hoe je een #2minutensuperheld kunt worden en zo plastic de baas kunt worden. Het boek bevat maar liefst 50 missies om de aarde groen te houden. Waarom dit belangrijk is? Martin Dorey legt het helder uit en zet je aan tot actie. Lezen en doen dus als je dit boek in handen hebt.

Oordeel

Martin Dorey en Tim Wesson hebben een groots probleem klein gemaakt door te laten zien hoe eenvoudig je kunt beginnen en dat je daar maar zo weinig tijd voor nodig hebt. Dat maakt het behapbaar. Zeker voor kinderen. Door aan te geven dat ze daarmee zomaar een superheld kan worden, zal zeker ook helpen.

Dit boek is niet alleen voor kleine biologen in de dop, maar juist voor iedereen! Voor lezers en voor doeners dus. Staat het thema natuur of plastic op het programma? Pak dit boek er dan zeker bij en kijk wat je met je klas kunt doen. Aan de slag!

Leeftijdsadvies

Het boek zal met name kinderen van een jaar of 8 aanspreken en zij zullen in staat zijn het zelf te lezen.


Meer weten? Kijk op de site 2minute.org

Thema’s

Gi-ga-groen