« Terug naar het aanbod

Samen gaan bouwen

Prentenboek

Vanaf 4 jaar

Auteur: Oliver Jeffers

Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN nummer: 9789026154799
Aantal pagina's: 41
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Samen gaan bouwen – plannen voor onze toekomst is een prentenboek van Oliver Jeffers. Een vader en zijn dochter bouwen hun leven samen. Ze plannen voor hun toekomst. Ze bouwen een huis om zich in thuis te voelen, een fort om zich veilig te voelen en met speciale materialen maken ze herinneringen om te koesteren en te kunnen ontsnappen.

Oordeel

We kennen Oliver Jeffers ongetwijfeld allemaal van de grappige prentenboekenserie De krijtjes. Dit nieuwe boek Samen gaan bouwen is een prentenboek voor zijn dochter. Eerder schreef hij Samen hier voor zijn zoon. Kenmerkend voor zijn prentenboeken zijn de sfeervolle kleurenillustraties.

Ook dit keer koos Oliver Jeffers niet voor een gemakkelijk onderwerp. Het prentenboek gaat over de band tussen ouder en kind, de liefde voor je kind en je diepe wens als ouder om te zorgen voor een goede toekomst: met alle aspecten van het leven waar je soms geen grip op hebt. Jeffers weet deze onderliggende laag te vatten in korte teksten en prachtige fantasievolle tekeningen waar je als kind in kunt verdwijnen.

Ga er dus maar lekker voor zitten. Lees het prentenboek voor, bekijk de tekeningen en filosofeer met je kleuter over jullie plannen voor de toekomst. Laat je voeden door dit fantastische verhaal. Begin met praten over en naar aanleiding van het verhaal en fantaseer er samen op los.

Leeftijdsadvies

Lees het boek voor aan kleuters vanaf circa vier jaar. Kleuters zullen de diepere laag misschien nog niet begrijpen, maar ze zullen zich wel herkennen in de het meisje in het prentenboek en willen vooral samen met papa of mama iets doen. Dus bouw die herinnering maar op!

Ook met oudere kinderen de moeite waard om te lezen en een mooie aanleiding tot filosofische gesprekken.


Thema’s