« Terug naar het aanbod

Rocco, Sophia en de zwarte dood

Podcast

Vanaf 9 jaar

Maker: Babylon Audio Collectief en Patsboem! educatief in samenwerking met de VPRO en NPO Zapp

Duur: ca. 10 - 25 minuten per aflevering

Omschrijving

In de podcast Rocco, Sophia en de Zwarte Dood belandt Rocco Romano, de slechtste journalist van Nederland, in de 14e eeuw. Daar aangekomen ontmoet hij Sophia en haar broertje die leidt aan een mysterieuze ziekte. Kan Rocco met zijn kennis het broertje van Sophia genezen? Een podcast vol avontuur en muziek.

De podcastserie bestaat uit acht afleveringen van circa vijftien minuten. 

 
Oordeel

Wat een mooi concept! De podcast is gemaakt door Babylon Audio Collectief en Patsboem! educatief in samenwerking met de VPRO en NPO Zapp. Hoofdpersoon Rocco neemt je als verslaggever mee, maar omdat hij de beschikking heeft over opnameapparatuur ben je er als luisteraar ook bij als hij plots in de veertiende eeuw allemaal avonturen beleefd. Het verschil tussen nu en toen (in kleding, taal en kennis) wordt grappig duidelijk en de liedjes die je tussendoor hoort zijn een mooie toevoeging.

Patsboem! educatief heeft bij elke aflevering lesmateriaal ontwikkeld. Werk je in het onderwijs en wil je weleens een podcast inzetten? Doen! Door het lesmateriaal worden kinderen ook nog eens uitgedaagd na te denken en dieper in het thema te duiken.

 
Leeftijdsadvies

Luister de podcast met kinderen van ca. 9 jaar en ouder. Voor jongere kinderen is het nog te moeilijk en spannend. Oudere kinderen zullen ook de grapjes meer waarderen.


Lees meer over de podcast!