« Terug naar het aanbod

Robotoorlog deel 1 t/m 5

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: Rian Visser

Duur: 3u 16m

Uitgever: Books2download
ISBN nummer: 9789491647000
Aantal pagina's: Ca. 160
Jaar van uitgave: 2017 - 2021
Illustrator: Guillem H. Pongikuppi

Omschrijving

Robotoorlog is een spannende serie over robots, Oosterse vechtsport en vriendschap. De boeken zijn geschreven door Rian Visser. Het eerste deel verscheen in 2017. Het verhaal stopt niet met de boeken. Op de bijbehorende website vind je de schriften van Denny, Arion en Panthera, ki-oefeningen, informatie over vechtsporten en robots en uitleg over moeilijke woorden. 

Deel 1: Geheime kracht (2017)
Door de ontmoeting met de oude man komt Denny in aanraking met een geheime groep mensen die de robots willen bestrijden. Samen proberen ze duidelijkheid te krijgen. Wie maakt de robots? Waar en waarom? Denny sluit zich aan bij de groep en ontdekt zijn eigen talent. Samen gaan ze de strijd aan.

Deel 2: Onzichtbaar gevaar (2017)
In deel 2 hebben de leden van de Geheime kracht een belangrijke missie. Denny en Tilia zullen moeten samenwerken om een groep ontvoerde kinderen weg te halen van het eiland waar ze door de robots worden vastgehouden. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot: al snel belanden ze in hevige gevechten met robots. Zo sterk waren de robots nog niet eerder!

Deel 3: Ongelijke strijd (2018)
Denny, Tilia en Arion gaan op zoek naar de ontvoerde wetenschapper Mytilus. Ze komen terecht in de woestijn waar robothagedissen leven. Zullen ze naast Mytilus ook hun ouders terugvinden? Is de strijd dan eindelijk voorbij? 

Deel 4: Sluipend kwaad (2020)
In de stad is giftig eten en drinken opgedoken. Hebben de robots daar iets mee te maken? En wat is de rol van Tilia’s ouders? Denny en Tilia gaan het onderzoeken. Ze krijgen te maken met gevaarlijke dieren, gruwelijke machines en bizarre robots.

Deel 5: Verdwenen vijand (2021)
Denny, Tilia en Arion achtervolgen Adulaar, de baas van het robotleger. Zij is gevlucht naar Pretparkeiland, waar ze zich verdedigt met gevaarlijke attracties en digitale aanvallen. Als Arion gevangen wordt genomen, moeten Denny en Tilia op zoek naar Sjamal, de broer van Adulaar die ergens als kluizenaar leeft. 

Oordeel

Ben je eenmaal begonnen in deze serie over robots, Oosterse vechtsport en vriendschap, dan leg je de boeken niet meer weg. De verhalen zijn spannend opgebouwd en boeiend om te lezen. Ook als je niet veel weet over vechtsport is deze boekenserie een aanrader. De tekeningen in de boeken verduidelijken veel over de robots en abstractere begrippen, zoals Ki. Het open einde van deel I maakt nieuwsgierig naar de volgende delen van de serie. De hoofdstukken in de boeken zijn kort en bevatten relatief eenvoudig taalgebruik. De scènes worden kort beschreven waardoor het boek ook geschikt is voor kinderen die niet zo makkelijk lezen. De tekst is opgemaakt in een speciaal dyslexielettertype. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld is dit boek geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 


Klik hier voor een fragment

Thema’s