« Terug naar het aanbod

Ridder Roa en de gevaarlijke draak

Boek

8 t/m 10 jaar

Auteur: Pim Lammers

Uitgever: Zwijsen
ISBN nummer: 9789048739530
Aantal pagina's: 59
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Natascha Stenvert

Omschrijving

In dit moderne sprookje is niets wat het lijkt. In dit eerste deel uit de serie gaat prinses Roa een andere prinses redden uit de klauwen van een gevaarlijke draak, want alle ridders zijn op. Ze zijn allemaal verslagen toen ze probeerden om prinses Ayla te redden. Nu is er dus geen ridder meer over. Een probleem… want met wie moet Roa nu trouwen? En wie moet prinses Ayla redden? Gelukkig heeft Roa wel een idee: zij gaat het doen!

Oordeel

Dit is het eerste boek over prinses Roa. Het grappige en toch ook een beetje spannende verhaal is een sprookje. Of toch niet? Het is geschreven door Pim Lammers en gaat over een prinses die eigenlijk gewoon ridder wil zijn. Ridder Roa en de gevaarlijke draak voldoet dus niet aan de regels voor sprookjes. Niets is wat het lijkt. Sterker nog, alle ‘regels’ die horen bij een sprookje worden door de schrijver in dit moderne sprookje zichtbaar overboord gegooid. Typische rolpatronen van sprookjes worden op de hak genomen, uitvergroot of omgedraaid. Met humor en vanzelfsprekendheid, want sommige regels kunnen toch écht niet meer.

Het verhaal is geschreven op M5 niveau en leest als een trein.

Ridder Roa en de gevaarlijke draak is een heerlijk verhaal om te lezen. Zeker voor kinderen die houden van voetbal en stoere dingen, maar ook van sprookjes. Roa laat zien dat je alles kunt worden! We kijken uit naar deel 2 (Ridder Roa en de boze tovenaar).

Leeftijdsadvies

Dit moderne sprookje is geschreven op AVI M5 niveau en is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8. Zij hebben nog zoveel fantasie dat ze enerzijds in het sprookje zullen duiken en anderzijds wél de grappige wendingen zullen begrijpen.


Nieuwsgierig? Kijk eens op kinderboeken.nl

Thema’s