« Terug naar het aanbod

Reisbureau wereldvreemd

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: L.D. Lapinski

Uitgever: Uitgeverij de Fontein
ISBN nummer: 9789026151347
Aantal pagina's: 350
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving

De twaalfjarige Flick is net verhuisd. Als ze op een dag het dorp gaat verkennen, ontdekt ze een pand met het uithangbord Reisbureau Wereldvreemd. Daar ontmoet ze Jonathan Mercator. Hij ontdekt dat Flick magisch begaafd is en nodigt Flick uit om lid te worden van het oude, mysterieuze genootschap Wereldvreemd. Daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten. Het enige wat ze hoeft te doen is in de juiste koffer te springen. Ze reist met Jonathan naar magische werelden. Wat Flick niet weet, is dat het middelpunt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Het wordt een race tegen de klok om Vijflichten te repareren voor het wordt opgeslokt en het onze wereld met zich meeneemt…

Oordeel

Reisbureau wereldvreemd is het eerste boek van L. D. Lapinski. Ze schreef een magisch en avontuurlijk verhaal om je vingers bij af te likken. Het is een flink boek met maar liefst 350 bladzijden, maar laat je daardoor niet weerhouden. Je wordt continu verrast en het verhaal is perfect voor kinderen die van fantasie houden. Het is alsof je zelf één van de befaamde koffers uit Reisbureau wereldvreemd opendoet en in een andere wereld terecht komt. Niet alleen door het verhaal overigens. Splendid Grafisch Ontwerp is verantwoordelijk voor de omslag van het boek. Zij zorgden ervoor dat het boek er ook echt uitziet als een koffer.

Leeftijdsadvies

Vanwege het taalgebruik en alle tijdsprongen is het boek vooral geschikt voor geoefende lezers. Kinderen vanaf tien á elf jaar zullen zich kunnen herkennen in de hoofdpersoon en worden gegrepen door het magische verhaal. Zeker een aanrader voor kinderen die van fantasie houden!


Thema’s