« Terug naar het aanbod

Raad eens hoeveel ik van je hou

Prentenboek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Sam McBratney

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789060699386
Aantal pagina's: 36
Jaar van uitgave: 1994
Illustrator: Anita Jeram

Omschrijving

Hazeltje moet naar bed, maar eerst wil hij aan Grote Haas vertellen hoeveel hij van hem houdt. Dit doet hij onder andere door zijn armen zo ver mogelijk te uit te strekken. Grote Haas houdt ook veel van Hazeltje en strekt zijn lange armen natuurlijk net iets verder of kan net weer hoger springen.

Oordeel

Het liefdevolle verhaal wordt ondersteund door prachtige illustraties in zachte kleuren. De prenten ondersteunen de acties van Hazeltje en Grote Haas. Zo zijn er verschillende kleine prenten te zien wanneer Hazeltje probeert zo hoog mogelijk te springen. De tekst bestaat uit korte regels en benadrukt de gevoelens van Hazeltje (‘Dat is heel veel, denk Hazeltje). Het verhaal spreekt tot de verbeelding van kinderen en zit vol herkenbare momenten (‘samen een wedstrijdje doen wie er het hoogste kan springen of het verst zijn armen kan strekken). Ook is het boek een mooie aanleiding om begrippen als hoog en lang te bespreken. 

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze houden ervan om te lezen over familie en over gevoelens en emoties. Kinderen vanaf deze leeftijd zullen de liefde van Hazeltje voor Grote Haas dan ook begrijpen. De prenten nemen nog steeds een groot deel in van het verhaal. Het is ook een repeteerverhaal (herhaling van uitdrukken van liefde voor elkaar) en ook woorden worden nog herhaald. Het einde, Hazeltje ligt in een warm hol en gaat slapen, past ook precies bij deze leeftijd.


Thema’s