« Terug naar het aanbod

Pok Pok Playroom

App

2 t/m 6 jaar

Maker: Pok Pok

Platform: iPad

Omschrijving

De app Pok Pok Playroom is een app voor peuters en kleuters. Het bevat geen spelletjes om te winnen en er is geen goed of fout. Er is vooral heel veel te kijken, te luisteren, te spelen en te doen. Pok pok playroom zit vol speelgoed om te ontdekken en te onderzoeken. Je kunt de wereld ontdekken in je eigen tempo, maar ook tekenen, bouwen, muziek maken, of spelen en ontdekken met de knikkerbaan enz.

 
Oordeel

Wat een mooie en fijne app die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt. Het geeft ruimte aan de kinderen om te ontdekken, uitproberen en onderzoeken. Het laat ze spelen! Het bevat vrijwel geen tekst en is daardoor goed te gebruiken voor en door jonge kinderen, ongeacht de taal die ze spreken.

We zijn vooral fan van de knikkermachine (nieuw!) waarbij je de knikkers door middel van schakelaars en tandwielen verschillende wegen kunt laten afleggen en door buizen kunt laten gaan. Al spelende kom je zo in aanraking met de beginselen van STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Kinderen kunnen experimenteren met zwaartekracht, krijgen inzicht in oorzaak en gevolg et cetera. Het spelen op het scherm is in dit geval niet beperkt, maar prikkelt juist de creativiteit en voedt de nieuwsgierigheid. Mooi om daarna zelf met echt materiaal te kijken of je samen zo’n knikkerbaan kunt maken. Dan ontdek je nog meer wat er bij komt kijken.

Voor ouders en begeleiders bevat de app aanvullende informatie en tips om kinderen te begeleiden of – voor de veiligheid – binnen de app te houden. Ook worden suggesties gegeven voor (prikkelende) vragen die je kunt stellen (bijvoorbeeld: ‘vertel me eens hoe dat werkt?’ en ‘wat denk je dat er gaat gebeuren als ik dat doe?’. Juist hierdoor kun je een mooie spelervaring krijgen.

Een nadeel? Het is zeker geen goedkope app.  Een maandabonnement kost € 13,99 en een jaarabonnement kost € 63,99. Dat is een behoorlijke investering. Je kunt de app wel een week gratis uitproberen. Check de voorwaarden in de appstore.

 
Leeftijdsadvies

Vanwege de eenvoudige bediening is de app al op jonge leeftijd (vanaf ca. twee jaar) te spelen. Geef je kind de ruimte om zelf de verschillende mogelijkheden en ‘speelkamers’ te ontdekken. Laat je kind zelf aan de gang gaan, maar kijk mee en stel af en toe een vraag!

 

Tip

Sla zeker een brug naar echte ervaringen als je kind geboeid is door de muziek die jullie in de app hebben gemaakt of de knikkermachine waarmee is gespeeld. Met welke materialen in huis kun je ook muziek maken? Wat heb je nodig om een echte knikkerbaan te maken?


Nieuwsgierig? Neem een kijkje op hun website

Thema’s