« Terug naar het aanbod

Pluk van de Petteflet

Boek

5 t/m 10 jaar

Auteur: Annie M.G. Schmidt

Uitgever: Singel Uitgeverijen
ISBN nummer: 9789045110950
Aantal pagina's: 200
Jaar van uitgave: 2010
Illustrator: Fiep Westendorp

Omschrijving

In de Petteflet is een kamer vrij. Als Pluk dat hoort rijdt hij er in zijn rode kraanwagen snel naartoe en gaat in de torenkamer wonen, helemaal bovenin. Hij ontmoet Zaza de kakkerlak en Dollie de duif, meneer Pen, de Stampertjes en Aagje. Samen met zijn nieuwe vrienden beleeft hij steeds weer onverwachte avonturen.

Oordeel

Pluk van de Petteflet is een klassieker van Annie M.G. Schmidt en blijft een heerlijk verhaal. Kinderen kunnen zich makkelijk in de avontuurlijke Pluk herkennen en gaan snel mee in de wereld van Pluk waarin fantasie en realiteit door elkaar heen lopen. De illustraties van Fiep Westendorp zijn een prachtige aanvulling op het verhaal. Kortom, een heerlijk verhaal waar nog vele generaties van zullen genieten.

Leeftijdsadvies

Voorlezen kan al vanaf een jaar of vijf. Kinderen van deze leeftijd hebben een rijke fantasie en zullen zeker genieten van het verhaal. Kinderen vanaf een jaar of acht kunnen het verhaal zelf lezen.

Tip

Bekijk ook eens de gelijknamige film uit 2004. Meer actie? Ga naar Den Haag om de tentoonstelling De eigenwijze kinderen van Annie te beleven en stap zelf in het rode kraanwagentje van Pluk!


Thema’s