« Terug naar het aanbod

Plasticsoep

Boek

5 t/m 6 jaar

Auteur: Judith Coppens en Andy Engel

Uitgever: Clavis
ISBN nummer: 9789044832747
Aantal pagina's: 26 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2018
Illustrator: Nynke Mare Talsma

Omschrijving

Kikker en Vos gaan met hun vriendjes een dagje naar zee. Daar drijft zo veel plastic afval rond, dat ze niet meer willen zwemmen. Egel en Uil vertellen over de plasticsoep. Wat kunnen de vriendjes zelf doen om minder plastic te gebruiken?

Plasticsoep maakt onderdeel uit van de serie De Klimaatjes!  In deze serie beleven De Klimaatjes (Kikker, Vos, Egel en uil) elke keer een nieuw avontuur waarin ze op hun eigen en vaak grappige wijze laten zien hoe je zelf je leefwereld fijn kunt houden. 

 
Oordeel

Dit prentenboek voor kleuters draait niet alleen om het verhaal van Kikker en Vos. Het zit ook boordevol informatie en doetips om beter voor de omgeving en het milieu te zorgen. De informatie wordt op een goede manier overgebracht en er valt er ontzettend veel te zien in het boek. Het is dus zeker een mooi prentenboek om erbij te pakken als je het over de zee, afval (troep) en/of het milieu hebt. Kortom, een aanrader voor in de schoolbibliotheek en voor thuis! 

 

Leeftijdsadvies

Voor jonge kleuters kan het milieu en het klimaat als onderwerp nog een brug te ver zijn, maar het prentenboek is zeker goed te gebruiken met de oudste kleuters, vanaf circa 5 jaar.

 

Goed om te weten

Het prentenboek wordt ook voorgelezen in De Voorleeshoek én is verkrijgbaar in verschillende talen naast het Nederlands, waaronder het Engels, Oekraïens, Turks, Arabisch, Spaans, Pools en Roemeens! 

Daarnaast is er lesmateriaal beschikbaar voor wie het boek wil gebruiken in de klas. 


Kijk op de site van Clavis voor meer informatie en de beschikbare talen

Thema’s

Gi-ga-groen