« Terug naar het aanbod

Pizza Co.

App

6 t/m 9 jaar

Let op: Engelstalig

Auteur: Osmo

Platform: iPad

Omschrijving

Pizza Co. is een uitbreiding op andere spellen van Osmo waarbij je op én voor het scherm speelt. Je koopt het spel en download de bijbehorende app om je pizzeria te openen. Het spel bevat een pizzabodem en divers beleg om de heerlijkste pizza’s te maken voor je klanten in de app. Ook bevat het spel papier- en muntgeld om af te kunnen rekenen. 

Je opent de pizzeria in de app op de iPad. Al snel kun je je eerste klanten verwachten. Op basis van wat aanwijzingen (wat vinden ze lekker en wat absoluut niet) maak je op de pizzabodem (vóór het scherm) een pizza voor ze. Door het spiegeltje dat je op de camera van je iPad plaatst kan de iPad zien wat er voor het scherm gebeurt en zie je die pizza. Door de gemaakte pizza naar rechts te schuiven verdwijnt op het scherm de pizza in de oven en zie je of de klant tevreden is. Is het tijd om af te rekenen, dan draai je de (kartonnen) pizzabodem om en leg je het wisselgeld erop. Zo kun je met de klanten afrekenen. Hoe tevredener je klanten, hoe meer je verdient.   

Oordeel

De kracht van de Osmo spellen is dat je niet alleen op je scherm speelt, maar met echte materialen voor het scherm. Pizza Co. is een mooie aanvulling op de andere Osmo spellen. Wie wil er nu niet een eigen restaurant openen?! Daarbij ben je als speler zowel op als voor het scherm (met echte materialen) bezig en dat vereist dus dat je goed kijkt en echt aan de slag gaat met het beleggen van de pizza en het berekenen van het wisselgeld. Je wordt uitgedaagd om te luisteren en te kijken naar je klanten. Zij geven (nonverbale!) aanwijzingen wat ze willen. Goed opletten dus. Doe je het goed, dan hoor je dat zeker. Let op dat je het juiste wisselgeld teruggeeft.

Kortom, leef je uit in het maken van pizza’s en speel dat het je eigen restaurant is. 

Een nadeel van dit spel is dat het een uitbreiding betreft. Het spel zelf bevat geen Osmo Base (het station waar je de iPad in zet en waarmee de iPad ziet wat je buiten het scherm doet). Maar ben je al in het bezit van zo’n basisset, dan is dit spel een mooie aanvulling! 

Leeftijdsadvies

Je start vrij eenvoudig. Je kunt aangeven wie er speelt en hoe oud je bent. Het speelniveau wordt moeilijker naarmate je ouder bent of het spel meer speelt. Ook kun je zelf (of als volwassene) de moeilijkheidsgraad aanpassen: van alleen pizza’s maken tot afrekenen met biljetten en muntgeld. Ook kun je aangeven hoe druk het is. De makers geven aan dat de app vanaf vijf jaar te spelen is. Voor kleuters richt het spel zich dan vooral op het beleggen van de pizza’s en niet (of minder) op het afrekenen. Wat ons betreft is het spel is het leukste voor kinderen vanaf een jaar of 6 tot 9 jaar.  

Tip: Ga na het spelen samen met de kinderen aan de slag en maak een echte pizza! Dat wordt smullen!


Bekijk hier het introductiefilmpje van Pizza Co

Thema’s