« Terug naar het aanbod

PatsBoemKledder!

TV-programma

Vanaf 4 jaar

Auteur: NTR

Kijkwijzer: AL

Duur: ca. 19 minuten

Omschrijving

PatsBoemKledder! is een programma voor kleuters waarin techniek centraal staat. Het speelt zich af in het fictieve museum van alledaagse dingen. In de show spelen de kandidaten een spel om te weten te komen welk nieuw alledaags voorwerp tentoon wordt gesteld in het museum. Verliezen ze, dan zorgen de monsters Pats! Boem! en Kledder! voor spectaculaire effecten als ontploffingen, vogelpoep en vallende gewichten. Als iemand wint, dan verschijnt er op één van de schilderijen een film over het productieproces van het alledaags voorwerp. Het programma duurt circa 17 – 19 minuten inclusief intro. Per aflevering komen minstens twee alledaagse voorwerpen aan bod.

 

Oordeel

Wat een leuk programma voor nieuwsgierige kleuters. Allereerst komen alledaagse voorwerpen aan bod. Voorwerpen die je elke dag wel gebruikt en waarvan we voor lief nemen dat ze er zijn. Maar hoe worden ze gemaakt of waar komt het vandaan? Hoe werkt het? Een animatie over het productieproces geeft inzicht in de techniek achter de voorwerpen in huis. De nieuwsgierigheid wordt vergroot doordat eerst geraden moet worden wat het is. Daar kun je als kijker natuurlijk meteen aan mee doen. Dat kan tijdens het kijken, maar ook via de site waar je in het museum van alledaagse dingen zelf het PatsBoemKledder! spel kunt spelen rond een voorwerp naar keuze.

Kortom, door (samen) te kijken kom je meer te weten over de techniek achter de wereld om ons heen. Mooie aanleiding om vervolgens het voorwerp op te zoeken in en om het huis en eens goed te bekijken of te onderzoeken.

 

Leeftijdsadvies

Het programma is gemaakt voor kleuters. Het taalgebruik is op kleuters gericht en het bevat humor die aansluit op kleuters. Daarnaast duurt het niet te lang en biedt het ruimte om mee te raden.

 

Tip voor professionals

Laat de kleuters het voorwerp niet alleen bekijken, maar biedt ruimte om het echt te onderzoeken. Hoe werkt het? Hoe ziet het er van binnen uit? Hoe kom je dat te weten? Openmaken maar!

 


Bezoek hier de site om te kijken en te spelen!

Thema’s