« Terug naar het aanbod

Op zoek

Prentenboek

4 t/m 6 jaar

Auteur: Victoria Muller

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047714774
Aantal pagina's: 26 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Evelien Jagtman

Omschrijving

Vos woont al zijn hele leven in het bos. Op een dag besluit hij dat hij toe is aan iets anders. Hij trekt de wijde wereld in, op zoek naar een mooie plek. Onderweg ontdekt hij dat hij niet de enige is die naar verandering verlangt. Hoeven Vos en zijn vrienden eigenlijk wel zo ver te gaan?

Oordeel

Wat een lief en mooi verhaal met passende prenten hebben Victoria Muller en Evelien Jagtman gemaakt. Op de prachtige, zachte tekeningen is veel te zien. Ze sluiten mooi aan op de tekst, waardoor je al snel meegaat op het verlangen van Vos. Het aanhaken van steeds meer andere dieren zorgt voor een mooie herhaling waardoor het herkenbaar wordt en het meteen laat zien hoe fijn het is om samen te zijn. Dat je elkaar kunt helpen en alles aan kunt. Dat samen zijn zorgt voor een mooie plek om te zijn.

Leeftijdsadvies

Dit prentenboek is prachtig om voor te lezen aan kleuters vanaf vier jaar. Ze zullen zich wellicht herkennen in Vos die op zoek is (kleuters voelen zich ook groot en willen dingen zelf doen of ontdekken) en het gevoel van samen zijn is fijn spreekt hen vast en zeker aan.


Thema’s