« Terug naar het aanbod

Op zoek naar Tom in het oude Egypte

Boek

6 t/m 10 jaar

Auteur: Fatti Burke

Uitgever: Condor
ISBN nummer: 9789492899866
Aantal pagina's: 48
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving

De oma van Tom is archeoloog. Op een middag krijgt Tom van zijn oma een bijzonder cadeau: een amulet waarmee je een tijdreis kan maken! Samen met kat Toby gaan ze op onderzoek uit in het Oude Egypte.

Op zoek naar Tom in het Oude Egypte is een zoekboek met kleurrijke illustraties en korte stukjes informatieve tekst op elke pagina. Samen met Tom, Oma Bea en Toby de kat maak je als lezer een reis door de tijd en zie je hoe de Egyptenaren zesduizend jaar geleden leefden. Er staan talloze weetjes in over mummies, farao’s, de bouw van piramides en het dagelijks leven. Achterin het boek vind je de oplossingen van de zoekopdrachten en een woordenlijst met toelichting.

Het boek is gemaakt in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Oordeel

Wat een leuk boek om kennis te maken met de geschiedenis van Egypte! Je zou zelf willen dat je zo’n oma had als oma Bea en met haar op avontuur kon gaan. Samen met Tom kom je van alles te weten over het leven in het Oude Egypte. Door de zoekopdrachten op de pagina’s is er elke keer weer wat nieuws te ontdekken. 

Leuk om te weten: in dezelfde serie verscheen het boek Op zoek naar Tom bij de Romeinen.

Leeftijdsadvies

Door de kleurrijke illustraties is dit boek interessant voor kinderen vanaf een jaar of 6. Op elke bladzijde staan ook kleine stukjes tekst met informatie over Egypte. Deze kun je voorlezen als kinderen om de afbeeldingen te verduidelijken, maar kinderen van 8 jaar of ouder zullen deze informatie zelf kunnen lezen en begrijpen. 


Meer ontdekken over het oude Egypte

Thema’s