« Terug naar het aanbod

Oorkaan voor thuis

Website

4 t/m 8 jaar

Let op: Engelstalig

Maker: Oorkaan

Beschrijving

Oorkaan VoorThuis is een online serie van Oorkaan. De serie bevat muzikale hoorspelen, spotify-playlists, filmpjes, knutselprojecten, kleurplaten en nog veel meer, zodat kinderen thuis in aanraking komen met klassieke muziek. #OorkaanVoorThuis richt zich op ouders met kinderen vanaf een jaar of vier.

OORKAAN bestaat sinds 2001 en maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek. Oorkaan vindt dat alle kinderen toegang moeten krijgen tot klassieke muziek. Muziek schept ruimte voor verbeelding en verwondering. Door concerten in theatrale en verrassende vormen te presenteren, wordt het luister- en verbeeldingsvermogen van het kind gestimuleerd. 

Oordeel

We kennen Oorkaan van de theatrale voorstellingen met klassieke muziek. Hun speelse aanpak zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking kunnen komen met klassieke muziek. Ze hebben in sneltreinvaart hun aanbod online gemaakt op hun website om thuis aan de slag te kunnen. Kortom, luisteren, kijken en doen.

De website zelf zal kinderen waarschijnlijk niet aanspreken, maar dat is niet erg. Het is vooral gericht op ouders die met de kinderen aan de slag willen. Kies samen een onderwerp en ga zeker aan de slag. Zien spelen, doet spelen.  Je kijkt gegarandeerd je oren uit!  

Leeftijdsadvies

De filmpjes en opdrachten zijn divers en geschikt om samen met kinderen van 4 tot 8 jaar te kijken, luisteren en doen. 


Ga direct naar Oorkaan voor thuis

Thema’s