« Terug naar het aanbod

Ontsnapt!

Toneellezen

Vanaf 8 jaar

Auteur: Ineke Kraijo en Marlies Verhelst

Uitgever: De inktvis
ISBN nummer: 9789075689945
Aantal pagina's: 123
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Helen van Vliet

Omschrijving

Theaterlezen is samen hardop lezen met anderen. Met kinderen in de klas of op de groep bijvoorbeeld. 

In het boek Ontsnapt! Theaterlezen over toen staan meer dan twintig korte verhalen en moppen over vroeger. Over Romeinse soldaten, over een ontsnapping in een boekenkist, over kinderen die in een fabriek werken. Om samen met twee tot vier personen hardop voor te lezen. 

Achterin het boek staan duidelijke tips om aan de slag te gaan. Bij elk verhaal wordt een korte uitleg gegeven over de periode waarin het zich afspeelt. De korte verhalen zijn los van elkaar te lezen en sluiten aan de bij tien tijdvakken die behandeld worden in de geschiedenisles op school.  

Oordeel

Hier worden wij blij van! Een boek waarmee kinderen worden aangespoord om samen te lezen én een boek waarmee je kan aanhaken bij de geschiedenisles. Bij elk tijdvak is wel een verhaal te vinden. De korte zinnen nemen hobbels weg voor kinderen die moeite hebben met hardop lezen. Regelmatig oefenen zal ervoor zorgen dat ze steeds meer plezier en vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. Samen oefenen met lezen kan aanstekelijk werken. Kinderen leren zich verplaatsen in een rol en gaan met gevoel lezen en hun stem gebruiken om het verhaal bijvoorbeeld te maken. Hoe voelt jouw personage zich? 

Leeftijdsadvies

Geschikt voor lezers vanaf 8 jaar en inzetbaar in de klas vanaf groep 4.