« Terug naar het aanbod

Onmogelijk spel

Boek

Vanaf 9 jaar

Auteur: Marcel van Driel

Uitgever: Zwijsen
ISBN nummer: 9789048737758
Aantal pagina's: 93
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Marloes de Vries

Omschrijving

Charlies ouders zitten in geldnood. Hij is bang dat ze moeten verhuizen. Charlie probeert 12.500 euro te winnen door het Onmogelijke Spel te spelen. Hij breekt iedere regel thuis om ervoor te zorgen dat hij als eerste de game uitspeelt en de prijs wint. Maar is de prijs wel echt of wordt Charlie in de val gelokt? 

Oordeel

Onmogelijk spel is een verhaal over gamen. Marcel van Driel (de schrijver) neemt je stapje voor stapje mee in het leven van Charlie en de game die hij probeert te spelen. Het is zijn manier om zijn ouders te helpen en hij wil het kostte wat kost voor elkaar krijgen. Het werkt. Hij komt elke keer een stukje verder. Hij vindt het dan ook steeds lastiger om te stoppen met de game. 

De opzet van het verhaal en de schrijfstijl van Marcel van Driel zorgen ervoor dat je als lezer het boek ook niet zomaar wil wegleggen. Zou het Charlie lukken? En… klopt het eigenlijk allemaal wel?

Het boek is één van de boeken voor groep 5 en 6 uit de serie Lees je digiwijs van Zwijsen. In kaders staat uitleg van belangrijke begrippen, zodat je meteen meer over dit onderwerp te weten komt. Het verhaal zet je zonder al te belerend te zijn zeker aan het denken. Het lezen van dit verhaal is een mooie aanleiding voor een gesprek (of les!) over het spelen van games. Niet alleen vanwege het verslavende karakter van games, maar ook over informatie die je wel en niet deelt… Kortom, erg fijn dat Zwijsen een serie uitbrengt vol spannende en herkenbare verhalen over verschillende vormen van digitale geletterdheid.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf een jaar of negen (AVI E5). 


Thema’s