« Terug naar het aanbod

Oh! The magic drawing app

App

2 t/m 6 jaar

Auteur: Louis Rigaud en Anouck Boisrobert

Platform: Android, iPad

Omschrijving

De app Oh! The magic drawing app uit 2017 is gebaseerd op het Franse pop-up boek Oh! Mon Chapeau van de makers en illustratoren Louis Rigaud en Anouck Boisrobert. Het is een eenvoudige maar fantasievolle app waarin kinderen kunnen spelen met vormen en de fantasie tot leven komt. De app werkt vrij intuïtief. Je kiest een vorm uit de reeks beschikbare en kleurrijke vormen en plaatst het met je vinger op het scherm. Tekenen met vormen dus. Maak een kunstwerk en zie hoe het tot leven wordt gebracht. De plek waar je de vorm plaatst bepaalt wat de vorm wordt.

De app wordt ondersteund door vrolijke muziek die ook uit te zetten is. Klaar? Nog een foto maken en opnieuw beginnen.

Oordeel

Wat een heerlijke app die de fantasie prikkelt. Het laat vormen en de tekening die je hebt gemaakt tot leven komen. Een nieuwe vorm van tekenen dus. De app won niet voor niets De Bologna Rgazzi Digital Award 2017. Het spelen in de app prikkelt de creativiteit en voedt de nieuwsgierigheid. Het bevat vrijwel geen tekst en is daardoor goed te gebruiken voor en door jonge kinderen. De app is beschikbaar in het Engels en Frans, maar omdat er vrijwel geen tekst of gesproken taal in de app zit, is de app eigenlijk voor iedereen geschikt.

Leeftijdsadvies

Vanwege de eenvoudige bediening is de app al op jonge leeftijd (vanaf ca. twee jaar) te spelen. Geef de ruimte om zelf te ontdekken wat er met de vormen gebeurt. Laat je kind zelf aan de gang gaan, maar kijk mee, praat en help waar nodig.

Tip

Wat zou er gebeuren als je een paar vormen op een vel papier legt…? Laat je inspireren door de app en laat de fantasie de vrije loop.   


Thema’s