« Terug naar het aanbod

NOS Jeugdjournaal podcast

Podcast

9 t/m 12 jaar

Producent: NOS

Duur: ca. 15 minuten

Omschrijving

In de podcast van het NOS Jeugdjournaal beantwoorden Bart Tuinman en Malou van der Starre elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp. Elke aflevering duurt circa een kwartier. Onderwerpen die al aan bod zijn gekomen zijn bijvoorbeeld wilde dieren in Nederland, toetsen, corona en bijbaantjes.

oordeel

Wat een mooie aanvulling op het NOS jeugdjournaal dat dagelijks wordt uitgezonden op televisie. In de podcast heb je even de tijd om wat dieper in onderwerpen te duiken. Het gaat ook nog eens om onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn. Presentatoren Bart en Malou gaan in op vragen die door kinderen zijn ingestuurd. Ze beschrijven beelden, leggen moeilijke woorden uit en laten anderen aan het woord. De vaste afsluiter is Goed Nieuws: een positieve gebeurtenis in het leven van een kind. Samen maakt dit een lekker tussendoortje om je oren de kost te geven.

Leeftijdsadvies

Vanwege de onderwerpen is de podcast vooral geschikt voor kinderen vanaf circa negen jaar.

Tip

Beluister de podcast samen. Dit is een mooie aanleiding om met elkaar te praten over het nieuws. Wat speelt er allemaal? Wat vind je kind daarvan?


Beluister de podcast o.a. op spotify.

Thema’s