« Terug naar het aanbod

Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

Boek

8 t/m 12 jaar

Auteur: Marjon Hoffman

Uitgever: Ploegsma kinder- & jeugdboeken
ISBN nummer: 9789021681535
Aantal pagina's: 151
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Georgien Overwater

Omschrijving

Floors nicht Wonder treedt op met haar band. Floor denkt dat er wel wat gratis kaartjes te regelen zijn. Maar, dat pakt niet helemaal uit zoals ze had gedacht… Ook slaat de paniek bij Floor en haar broer Kees toe als hun vader gaat solliciteren naar een baan aan de andere kant van het land. Gelukkig heeft Kees wel een idee. Maar hoe dat afloopt…

Oordeel

Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen! is alweer het 16e boek in de boekenserie De regels van Floor, geschreven door Marjon Hoffman. Het mooie is dat je elk deel los kunt lezen. Ook dit deel bestaat weer uit hoofdstukken verpakt in ‘regels van Floor’: korte grappige verhaaltjes waarin weer een nieuwe ervaring in het leven van Floor beschreven wordt. Je krijgt zo een kijkje in het leven van Floor. De belevenissen van Floor passen helemaal in de belevingswereld van een (bijna) puber. Wat de verhalen grappig maakt? Misschien is het de herkenbaarheid, het gaat over alledaagse dingen waar je als bovenbouwer tegenaan loopt. Maar misschien is het ook de familie van Floor waardoor je bijna medelijden met haar krijgt: de uitvergrote sulligheid van de ouders en het stoer willen doen van Kees (de oudere broer).

De verhaaltjes lezen in elk geval als een trein en je slaat het boek zeker dicht met een lach op je gezicht. Kortom, lezen en de regels goed onthouden. Misschien heb je er nog iets aan ;-). Hoewel Georgien Overwater prachtige illustraties maakt in de boeken, heeft Floor sinds De regels van Floor ook op televisie te zien is, echt een gezicht gekregen.

Leeftijdsadvies

Ook dit boek in de serie De regels van Floor sluit vooral aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf ca. 8 – 12 jaar. Zij zullen zich het meest herkennen in Floor en de dingen waar ze in haar leven tegenaan loopt. Daarnaast is het boek toegankelijk geschreven.


Een stukje lezen? Kijk eens op kinderboeken.nl!

Thema’s