« Terug naar het aanbod

Nintendo Labo Voertuigenpakket

Game

Vanaf 7 jaar

Producent: Nintendo

Console: Nintendo Switch

Omschrijving

Met het Nintendo Labo Voertuigenpakket (Toy-Con 03: vehicle kit) maak je je eigen voertuig van karton. Met je Nintendo Switch kun je daarmee ‘rijden’. Het pakket bevat kartonnen bouwplaten voor vier ‘Toy-Cons’: een stuur, een pedaal, een bedieningspaneel voor de onderzeeër en een vliegtuigknuppel. Via de Nintendo Switch doorloop je de stappen Bouwen, Spelen en tot slot Ontdekken.

Bouwen
Je gaat eerst aan de slag met de kartonnen bouwplaten. Aan de hand van een animatie wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het bouwwerk in elkaar zet. Af en toe verschijnt een pop-up met een opmerking of extra informatie.

Spelen
Wanneer je de ‘Joy-Con’ (console) in een Toy-Con (het stuur, een pedaal, een bedieningspaneel voor de onderzeeër of de vliegtuigknuppel) plaatst, maak je connectie met het scherm. Dan kun je gaan gamen. Je kan kiezen uit allerlei games. Heb je alle bouwwerken in elkaar gezet? Dan is er een speciale sleutel waarmee je aangeeft met welke Toy-Con je wilt gaan gamen.

Ontdekken
Via een chat met fictieve figuren krijg je meer informatie over de werking van de Nintendo Labo of de technieken erachter.

Oordeel

Nintendo Labo geeft een extra dimensie aan gamen. De connectie met fysiek materiaal is bijzonder leuk en heel leerzaam. Na het behalen van de eerste mijlpaal (het in elkaar zetten van de Toy-Con), begint een geweldige ervaring: spelen! Ook het gamen met je eigen bouwwerk geeft een extra dimensie aan het gamen. Bovendien is de afwisseling van bouwwerken leuk en het speelgoed is duurzaam; je hebt lang speelplezier. Het onderdeel Ontdekken is vooral leuk voor ‘wizkids’.

De werkwijze en bediening van Nintendo Labo spreken voor zich. Als iets niet meteen duidelijk is, neem dan even de tijd om het samen uit te zoeken. Kinderen, zeker jonge kinderen, zullen hulp nodig hebben van een begeleider. Bij de instructie tijdens het bouwen verschijnen in de pop-up luchtige grapjes en handige tips, bijvoorbeeld over opruimen, zodat je op een later moment geen onderdelen mist.

Nintendo Labo is geschikt voor een brede doelgroep. Oudere kinderen kunnen jongere kinderen begeleiden bij het bouwen. Bij het gamen is het meer een kwestie van ‘proberen is leren’. In de games zelf kun je niet echt iets ‘fout’ doen. Dus dat maakt het voor jongere kinderen erg leuk. Zij het minimaal: de games bevatten mogelijkheid om te schieten en te vechten.

Leeftijdsadvies

Nintendo Labo Voertuigenpakket is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. 


Meer informatie over Nintendo Labo

Thema’s