« Terug naar het aanbod

New Pokémon Snap

Game

Vanaf 6 jaar

Let op: Engelstalig

Maker: Nintendo

Console: Nintendo Switch

OMSCHRIJVING

Dit Pokémon avontuur speelt zich af in de natuur. Tijdens je reis (denk aan: een dichtbegroeide jungle of een bloedhete woestijn) maak je foto’s van de Pokémon die je tegenkomt. Er zijn verschillende levels met hun eigen weersomstandigheden en dus iedere keer weer een kans om nieuwe Pokémon te ontdekken. In totaal zijn er meer dan 200 soorten Pokémon om te fotograferen! Na het fotograferen kun je je foto’s bewerken met filters en stickers. Heb je een bijzondere foto gemaakt? Zodra je foto klaar is, kun je langsgaan bij het lab van professor Mirror om je foto online te delen met de community van New Pokémon Snap.

OORDEEL

Voor fans van Pokémon die alles willen weten van deze bijzondere wezens is dit een heerlijk spel om te spelen. Het is jammer dat je niet vrij rond kunt lopen – je blijft altijd in het voertuig, maar je krijgt wel een mooi inkijkje in de sfeervolle wereld van de Pokémon.

Het spel is aan de prijzige kant, maar grote Pokémonfans die bekend zijn met de films, kunnen er veel plezier aan beleven. De muziek is rustig en de beelden heel sfeervol. Vooral een leuk spel als je geïnteresseerd bent in Pokémon en fotografie.

De bediening van het spel is vrij eenvoudig. Je verplaatst je per voertuig, maar sturen is niet nodig. Zo kun je je tijdens het spelen helemaal richten op het maken van foto’s. Speciale vaardigheden zijn niet vereist. Aam het begin krijg je een korte uitleg over het gebruik van de knoppen, waarna het spel zich vanzelf wijst. De aanwijzingen die nog in beeld komen zijn Engelstalig. Tip: kijk de eerste keren mee met je kind als hij de Engelse taal niet machtig is.

Tip: kijk de eerste keer wel mee om de aanwijzingen over bediening, fotobewerking etc. te vertalen vanuit het Engels.

LEEFTIJDSADVIES

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar die al bekend zijn met de wereld van Pokémon. Zij kunnen rondlopen en foto’s maken. De game wordt vooral leuk voor kinderen vanaf een jaar of 8 die in staat zijn nieuwe levels te behalen.


Thema’s