« Terug naar het aanbod

NEMO Science Museum

Erop-uit-tip

4 t/m 12 jaar

Locatie: Amsterdam • Noord-Holland

Omschrijving

NEMO is een wetenschapsmuseum in Amsterdam. In het NEMO Science Museum kun je als bezoeker ontdekken hoe fascinerend wetenschap en technologie kan zijn. De vijf verdiepingen staan vol met experimenten en tentoonstellingen. Er worden demonstraties gegeven en je kunt er workshops volgen. Door te kijken en te doen kun je als bezoeker ervaren hoe bijzonder alledaagse dingen zijn.

Oordeel

Wat een museum. Er valt zoveel te doen en te ontdekken! Waar zullen we eens beginnen? Gewoon gaan en zelf ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken of hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Onze favoriet? De kettingreactie. Neem de tijd en zorg dat je er bij bent als het wordt gedemonstreerd.

Tip: Schaf zeker een museumjaarkaart aan, want het blijft zeker niet bij een bezoek. Het NEMO Science Museum is eigenlijk te groot om in een keer te doen. Grote kans dat je de eerste keer op de begane grond of de eerste verdieping blijft hangen.

Leeftijdsadvies

Bij NEMO is er voor kleuters al genoeg leuks te doen, maar de experimenten en tentoonstellingen zijn gemaakt voor kinderen vanaf een jaar of 6 á 7 tot … nou ja, iedere leeftijd eigenlijk!

Tip

NEMO is een populair museum dus zorg ervoor dat je ruim van tevoren je tijdslot reserveert.

Beeld: NEMO // DigiDaan


Website NEMO

Thema’s