« Terug naar het aanbod

Naar de overkant

Boek

7 t/m 9 jaar

Auteur: Wouter Klootwijk

Uitgever: Uitgeverij Leopold
ISBN nummer: 9789025877286
Aantal pagina's: 80
Jaar van uitgave: 2019
Illustrator: Enzo Pérez- Labourdette

Omschrijving

Eefje woont achter de dijk in een boerderij. Aan de overkant van de rivier woont Steef. De vader van Steef heeft een houtzagerij. Met het hout uit de timmerfabriek bouwt Steef een kleine hut. Hij timmert en klust erop los. Maar dan krijgt hij een nieuw plan: hij wil een houten huisje bouwen op de grote toren vlakbij de rivier. Hij klimt de toren in en dan ziet hij haar: een meisje aan de overkant. Ze zwaaien naar elkaar en dan begint een mooie vriendschap.

Oordeel

Naar de overkant is een verhaal over vriendschap en onbevangen plannen maken. Een boek dat leest als een eindeloze zomerdag waarin alles mogelijk is. Hoewel de ouders van Steef en Eefje ook een rol spelen in het verhaal, zijn het vooral de twee kinderen die centraal staan. Hun hang naar avontuur is aanstekelijk. Ze laten zich niet tegenhouden en bouwen samen een vlot en – uiteindelijk – een prachtig huisje in de toren.  De sfeervolle tekeningen van Enzo Pérez- Labourdette zijn kleurrijk en vormen een fijn geheel met het boek.  Een aanrader om voor te lezen!

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt om zelf te lezen door kinderen vanaf een jaar of 7 á 8 met een gevorderd leesniveau, maar kan ook worden voorgelezen aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.


Klik hier voor een leesfragment.

Thema’s