« Terug naar het aanbod

My Mosaic 2

App

4 t/m 6 jaar

Auteur: MyFirstApp

Platform: iPad

Omschrijving

In My Mosaic maakt de speler een patroon van 64 cirkeltjes met diverse kleuren na. Er is een keuze uit diverse speelborden, waarvan de eerste het meest simpel is. Als je de tweede hebt afgemaakt, kun je toegang tot meerdere speelborden krijgen (tegen betaling). Elk bord heeft een patroon met gekleurde rondjes die je moet kopiëren: een mozaïek. Op een wit vlak sleep je gekleurde cirkels die onderaan in een kleurenpalet staan. 

Oordeel

My Mosaic 2 is een leuk spel voor kleuters. Het doel van het spel is om de afbeelding na te maken door de kleurrijke puntjes van de rechterkant te slepen naar de lege stippen in het midden. Het spel stimuleert de oog-handcoördinatie, omdat de rondjes naar de juiste plek moeten worden gesleept, en dat 64 keer. Flink wat oefening dus. Het spel daagt kinderen uit om goed te kijken en te puzzelen totdat de mozaïek compleet is. Met een geluidje krijg je als speler vanzelf te horen of een actie wel of niet goed is gelukt. Dan heb je blijkbaar toch een andere kleur nodig. Het is een nauwkeurig werkje waar je als kind even mee zoet kunt zijn. Als het figuur af is, verschijnt een vrolijke smiley met een muziekje. 

Leeftijdsadvies

Deze app voor de iPad is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Hoewel het in principe alleen maar het namaken van een figuur is, is er zeker enige motoriek vereist. Ook moet de gebruiker de kleuren (her)kennen en een patroon zien. Zoals gezegd is het een nauwkeurig werkje en zijn de 64 cirkeltjes redelijk klein. De gebruiker moet goed kunnen slepen en op de juiste plaats de cirkel weer droppen. Deze app laat het kind spelenderwijs bezig zijn met kleuren en tellen.

Bijzonderheden

  • De app My Mosaic is gratis te downloaden en je krijgt dan twee speelvelden. Met de betaalde versie speel je de andere speelvelden vrij.
  • De gratis app bevat geen reclame.

Thema’s