« Terug naar het aanbod

Minoes

Film

Vanaf 8 jaar

Producent: Warner Bros Home Entertainment

Kijkwijzer: AL

Duur: 90 minuten

Omschrijving

In de film Minoes wordt een poes door een mysterieus gif getransformeerd in een mens. Qua uiterlijk alleen, van binnen is ze nog steeds een poes en gedraagt zich daar dan ook naar. Ze klimt in bomen, over daken, is gek op vis en krabt als ze boos is. Ze besluit, in ruil voor eten en onderdak, een journalist te helpen die op het punt staat ontslagen te worden. Samen zijn ze een onverslaanbaar duo dat achter elk geheimpje van de stad kan komen dankzij alle andere katten in de stad. De katten kunnen in de film praten.

Oordeel

Minoes is een heerlijke familiefilm met mooie rollen van Carice van Houten als Minoes en Theo Maassen als Tibbe. Door de film heen blijven de personages veranderen. Minoes is in tweestrijd of ze nu weer kat zal worden of mens wil blijven. Journalist Tibbe wordt zelfverzekerder over zijn werk en zichzelf en de gulle weldoener van de stad blijkt niet te zijn zoals hij zich voordoet. Complexe gevoelens zoals onzekerheid worden wel op een duidelijke manier uitgelegd, vooral door het acteerwerk. Het is, ondanks de gevoelens die aan bod komen, een vrolijke film met een happy end en met een moraal (namelijk: het draait om het innerlijk). Een film waar je blij van wordt!

Minoes is bij vlagen een snelle film door onverwachte wendingen in het verhaal en snelle dialogen tussen de katten. Er zijn wel aardig wat herhaalmomenten in de film gebouwd, die de belangrijkste elementen op een rij zetten. Dit biedt houvast voor de jonge kijkers.

Leeftijdsadvies

Minoes is geschikt bevonden voor kinderen vanaf 8 jaar. Kijkers zijn vanaf deze leeftijd in staat om ingewikkeldere, diepgaande karakters te begrijpen in dit verhaal. Bijvoorbeeld het begrip van een karakter die zich anders voordoet dan hij is, een karakter met een dubbele laag. Het verhaal van Minoes is een mysterie, wat ook aansluit bij de interesses van deze leeftijdsgroep. Bovendien is het een vrolijke film waarbij de humor vooral zit in de kattenstreken van Minoes met haar mensenuiterlijk.


Bekijk de trailer hier

Thema’s