« Terug naar het aanbod

Mijn Rupsje Nooitgenoeg

App

2.5 t/m 6 jaar

Let op: Engelstalig

Auteur: StoryToys

Omschrijving

In deze app voor peuters en kleuters help je Rupsje Nooitgenoeg (My very hungry catterpillar) aan eten. Het begint met een klein eitje. Tik er erop en zie hoe een klein rupsje tevoorschijn komt. Pluk appels en peren, laat hem spelen met de bal en zorg dat er extra groente gaat groeien. Breng hem op tijd naar zijn boomstam om te rusten. Zie je hem groter worden? Als hij genoeg gegeten heeft maakt hij een cocon en kun je het afpellen. En dan… Wat een mooie vlinder!

Oordeel

Nog een app rond het bekende Rupsje. In deze app staat de link met het verhaal voorop. Het is aan jou om het hongerige rupsje eten te geven.

Er worden maar minimaal aanwijzingen gegeven, maar kinderen die het verhaal kennen weten zeker wat de bedoeling is met dit spel. Laat ze de app ontdekken en kijk zelf mee.

Let op: de app is beschikbaar in een gratis versie en een betaalde versie. In de gratis app zie je zonder kleur wat voorwerpen die je niet kunt gebruiken (eerst kopen), maar heel storend is het niet voor het verloop van het spelletje. Wil je alles kunnen doen en helemaal niet voor verrassingen komen te staan? Schaf dan de betaalde versie aan.

Leeftijdsadvies

Je kunt de app spelen met kinderen vanaf ca. 2,5 – 3 jaar. Je hoeft er niet voor te kunnen lezen en schrijven. Al swipend kunnen ze met hun Rupsje spelen. Het helpt wel als ze het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg al eens gehoord hebben. Dan weten ze wat de bedoeling is. Ondersteun ze daarbij, maar laat ze vooral zelf uitvinden hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen.


Thema’s