« Terug naar het aanbod

Mijn bijzonder rare week met Tess (Boek)

Boek

Auteur: Anna Woltz

Uitgever: Querido
ISBN nummer: 9789045114880
Aantal pagina's: 167
Jaar van uitgave: 2013

Beschrijving

Tijdens de vakantie met familie op Texel breekt de broer van Samuel zijn been. Jammer voor zijn broer, maar de tienjarige Samuel (de ik-figuur) ontmoet hierdoor wel elfjarige Tess. Tess woont op Texel en kent haar eigen vader (nog) niet. Ze heeft een plan bedacht om haar onbekende vader in één week te leren kennen. En Samuel moet haar helpen.

Oordeel 

Mijn bijzonder rare week met Tess is een spannend, grappig én ontroerend verhaal over familie, verlies en dingen die voor het grijpen liggen. Dat lijkt pittige kost te zijn, maar door de schrijfstijl van Anna Woltz leest het boek als een trein. Je kijkt als het ware over de schouder van Samuel (de ik-figuur) heen en beleeft samen met hem en Tess alle avonturen. Het boek ontving al verschillende prijzen waaronder een Vlag en Wimpel (2014), bekroning Vlaamse Kinder- en Jeugdjury (2015) en was winnaar van de Duitse Luchs-Preis Juli 2015. Een dikke aanrader dus om te lezen!

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 à 10 jaar. Zij zullen zich nog het meeste in de hoofdpersonen van het boek herkennen.


Thema’s

Algemene trefwoorden

familieTexelVaderVerliesZomer