« Terug naar het aanbod

Meneer Monster

Theater

Vanaf 2 jaar

Maker: Meneer Monster

Type voorstelling: Toneel

Omschrijving

Meneer monster is een jeugdtheatercollectief. Het gezelschap maakt cartoonesk en beeldend actietheater. De voorstellingen zijn vaak bewerkingen van (internationale) best-sellers. Ze kenmerken zich door hun oprechte toon en zitten vol humor. Voorstellingen die momenteel te zien zijn:

Een voorstelling voor peuters over het bekende (gelijknamige) prentenboek. Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Een fysieke, bijna woordeloze Meneer Monster productie voor 2+ en ouder over onrecht wat je aan wordt gedaan en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is.

 

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! De voorstelling is gemaakt naar het bekende boek van Julia Donaldson en Axel Scheffler en dit seizoen in een winters jasje gestoken. Een kleine muis loopt door het diepe donkere besneeuwde bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? De Winter Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.

 

In Lucky Luuk verdwijnt Meneer Monster langzaam in het wilde westen. Vanuit een magische miniatuurwereld banen drie jongens zich een weg door hun verbeelding.  Als drie stoere ‘polder cowboys’ , die zich groot en stoer willen voelen. Maar ze lopen al snel tegen hun eigen schaduw aan en schieten er van schrik in het wild op los. De familievoorstelling is losjes geïnspireerd op de bekende stripreeks Lucky Luke en is een ode aan het dagdromen en de rijke verbeeldingskracht van spelende kinderen. Voor 3 jaar en ouder!

 

Deze voorstelling is gebaseerd op het bekende boek van Andy Griffiths en Terry Denton. Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Andy en Terry moeten een groot raadsel oplossen – Meneer Grootneus is namelijk op mysterieuze wijze verdwenen!! Zo belanden ze in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk, een 100 jaar durende Ninja-slakken-reis en ontmoeten ze hun grootste vijanden: Groentes… Voor 7 jaar en ouder.

 
Oordeel

De voorstellingen van Meneer Monster zijn een aanrader om met de hele familie naartoe te gaan. Stuk voor stuk ‘losjes’ gebaseerd op bekende boeken, veel humor (voor jong én oud), fysiek theater, zang…  een genot om te zien en naar te luisteren. Kijk op de site van Meneer monster zelf voor de actuele speellijst!

 
Leeftijdsadvies

De voorstellingen van Meneer Monster zijn aantrekkelijk voor het hele gezin. De ene voorstelling is voor kinderen vanaf twee jaar en de andere voor wat oudere kinderen. 


Kijk op de site voor de actuele speellijst

Thema’s