« Terug naar het aanbod

Menara

Bordspel

Vanaf 7 jaar

Producent: 999 games

Omschrijving

Met het bordspel Menara bouw je samen (tot 4 spelers) een tempel. Je doet dat op basis van bouwtekeningen van verschillende moeilijkheidsgradaties. Om beurten kies je er één, die je volledig moet uitvoeren. De bouwtekeningen geven bijvoorbeeld aan hoeveel pilaren er op één of meer tempelvloeren moeten worden gezet of dat er een bepaald aantal pilaren moet worden verplaatst. Lukt het niet om de bouwtekening uit te voeren, dan moet de tempel een bouwlaag hoger worden.

Staat de tempel aan het einde van het spel nog overeind en heeft hij het juiste aantal bouwlagen, dan winnen de spelers gezamenlijk. Stort de tempel echter voortijdig in, dan is het project mislukt.

Oordeel

Ben je even klaar met het spelen van spellen waarbij je tegen elkaar moet strijden? Dan is Menara een mooi idee. Het is een coöperatief bouwspel. Je moet dus juist samenwerken en overleggen om de bouwtekeningen uit te voeren en uiteindelijk te winnen van het spel. Je bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad en daardoor kun je het spelen met het hele gezin. Zoals alle spellen van 999 games is alles mooi uitgewerkt: de bouwkaarten, de tempelvloeren, de houten pilaren.

Bij het bouwen speelt zowel tactiek als behendigheid een grote rol. Gespannen gezichten en trillende handjes als het bouwwerk hoger wordt en het einde nadert… Luk het jullie om het aantal lagen te bouwen om te winnen? Al met al een spel dat je graag keer op keer samen speelt.

Leeftijdsadvies

999 games geeft zelf het advies het spel te spelen vanaf 8 jaar. Maar het hangt vooral ook van je kind af. Het spel vereist concentratie, je moet tactisch en strategisch denken en een goede fijne motoriek is handig. Dus wil je kind van 6 jaar meespelen? Probeer het uit en speel de eenvoudigste versie. Echt leuk wordt het met kinderen vanaf circa 7 jaar. Hoe ouder de spelers, hoe moeilijker je het spel kunt maken.


Kijk voor meer informatie en een speluitleg op 999 games

Thema’s