« Terug naar het aanbod

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Prentenboek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Joukje Akveld

Uitgever: Lannoo
ISBN nummer: 9789401467537
Aantal pagina's: 26 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Jan Jutte

Omschrijving

Maximiliaan Modderman is alleen thuis. Hij organiseert een feest voor al zijn speelgoedbeesten. Met taart. Natuurlijk! Het wordt een wild feestje. Een vies feestje. Wat zullen papa en mama zeggen als ze thuiskomen?

Het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte staat van 25 januari t/m 4 februari 2023 centraal tijdens de campagne van De Nationale Voorleesdagen.

Oordeel

Joukje Akveld en Jan Jutte maakten samen een heerlijk prentenboek om voor te lezen. Het is een grappig, fantasierijk en toch herkenbaar verhaal. Zeker voor kinderen. Maar óók voor hun ouders.

De teksten zijn kort en krachtig. De illustraties van Jan Jutte maken het verhaal af. Ook die barsten van de humor en er is veel op te zien. Maximiliaan Modderman geeft een feestje is terecht uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2023!

Leeftijdsadvies

Je kunt dit prentenboek goed voorlezen aan kinderen vanaf ca. drie jaar. Peuters én kleuters zullen zich in de hoofdpersoon, dan wel de situatie herkennen. Samen van genieten dus.


Thema’s