« Terug naar het aanbod

Match it up

App

3 t/m 5 jaar

Let op: Engelstalig

Maker: MyFirstApp

Platform: iPad, iPhone

Omschrijving

In de app Match it up 3 is het de bedoeling de juiste voorwerpen bij elkaar te zoeken, bijvoorbeeld: een hond bij een hondenhok, hout bij een zaag en wolken met regen. Ook zijn er voorwerpen die bij de juiste kleur moeten worden geplaatst. Het spel bevat nadat het gekocht is, 9 speelvelden, anders twee.

In het midden van het scherm staat een afbeelding, door de juiste afbeelding naar het het midden te slepen (binnen de omlijning) wordt er een match gemaakt of niet. Als het goed is hoor je een soort belletje, als het fout is een ander geluid, de afbeelding schiet dan weer terug. Als je alle afbeeldingen goed gematcht hebt, krijg je een smiley te zien en hoor je het gejuich van kinderen. Het spel start dan direct nog een keer.

Oordeel

Leuke app voor kleuters om te oefenen met waarnemen en categoriseren. Het is nodig dat een kind al kennis moet hebben van oorzaak en gevolg verbanden, het gaat dus niet alleen om herkennen, maar ook om iets te analyseren. Kinderen moeten bijvoorbeeld weten dat een glas water bij een fles water hoort. Vanaf 3 jaar kunnen ze dit steeds beter.

De app bevat geen reclame en is eenvoudig in gebruik. Kinderen kunnen er zelfstandig mee aan de slag, maar kijk als ouder vooral mee en benoem wat jullie zien: de dieren, de kleuren enz.

De app is gratis, maar bevat wel in-app aankopen.

Leeftijdsadvies

Geschikt voor kinderen van 3-5 jaar.


Thema’s