« Terug naar het aanbod

Masterpiece for Osmo

App

Vanaf 9 jaar

Producent: Osmo

Platform: iPad

Omschrijving 

Met ‘Masterpiece for Osmo’ kun je alles wat je ziet tekenen. Je hoeft alleen een foto te maken of een plaatje op het internet te zoeken. Op de camera van de iPad zet je een speciale reflector, hierdoor wordt het beeld van de camera verbogen. De iPad maakt nu een ‘foto’ van het papier dat je voor je hebt liggen. Hierdoor lijkt het net alsof je een foto maakt van het gekozen plaatje op het papier. Nu kan je op het papier de lijnen overtrekken. Op de iPad worden de lijnen groen, eerst zijn ze nog rood. Je kan alles tekenen wat je maar wilt.

Oordeel

De app vereist wel een goede oog-handcoördinatie, omdat je niet naar het papier kijkt, maar naar de iPad. Er is geen geluid in de app en het menu is heel simpel opgebouwd. In de app staan ook veel tekeningen die je kan maken. En als je tekening af is kan je hem meteen delen op social media. Als je de app opstart heb je de keuze om meteen te beginnen met tekenen of eerst de tutorial te doen. In de tutorial krijg je uitleg over hoe je alles moet neerzetten en hoe je moet tekenen. Als je op beginnen drukt kom je in een menu met tekeningen in de app. Onderin is een balk waar je op internet kan zoeken naar een plaatje of zelf een foto kunt maken. Aan de linkerkant in de balk kan je altijd terug naar het hoofdmenu. Ook kan je naar de geschiedenis en naar de foto’s op je iPad. Rechts onderin staat een pen waarmee je verder kunt gaan met waar je was. Onder het tekenen kan je de dikte van de lijnen aanpassen. Als je de lijnen dikker maakt komen ook de lijnen die details weergeven in beeld. Het menu is zwart en wit, en alles is heel rustig en zakelijk. De app onthoudt met welke tekening je bezig was zodat je altijd verder kan gaan. Nergens in de app zit reclame. De app daagt je erg uit, omdat je alles wat los en vast zit kan tekenen. 

De app zelf is heel erg gemakkelijk in gebruik en binnen een minuut is de hele app te snappen.

Leeftijdsadvies 

Vanaf 9 jaar is de app goed te spelen. Jongere kinderen kunnen de app ook gebruiken, maar een fijne motoriek is nodig om de lijnen te tekenen. Ook moet je oog-handcoördinatie goed zijn, omdat je niet naar je hand kijkt, maar naar de iPad. 


Thema’s