« Terug naar het aanbod

Marie Curie

Boek

9 t/m 11 jaar

Auteur: Peter Nys

Uitgever: Clavis Uitgeverij
ISBN nummer: 9789044844795
Aantal pagina's: 26 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Conz

Omschrijving

Marie Curie. Doet deze naam een belletje rinkelen? Ze is één van de grootste wetenschappers aller tijden. Een vrouwelijke pionier in de studie naar radioactiviteit. Geboren in Polen in 1867 en een kei in wiskunde. Het boek over Marie Curie maakt onderdeel uit van de serie Knappe koppen waarin uitgeverij Clavis jonge kinderen kennis laat maken met de grootste wetenschappers aller tijden.

Oordeel

Peter Nys en Conz brengen Marie Curie en haar wetenschappelijk onderzoek tot leven. Marie Curie is een informatief boek dat leest als een trein. De informatie zelf is pittig, maar wel in duidelijke taal beschreven én het geheel wordt goed ondersteund met de illustraties van Conz. Het boek bevat allerlei informatie over Marie Curie, atomen, radioactiviteit etc, maar de makers dagen je ook uit om na te denken en zelf aan de slag te gaan.

Na het lezen van dit deel over Marie Curie, zijn we benieuwd naar de andere delen van de serie Knappe koppen! Een aanrader voor jonge onderzoekers en zeker een aanwinst voor de schoolbibliotheek. Zo maak je de wereld van de kinderen groter en zien ze wat er allemaal mogelijk is.

Leeftijdsadvies

De serie richt zich op kinderen vanaf circa negen jaar. Voor jongere kinderen is het boek moeilijk(er) om te lezen vanwege het taalgebruik, de moeilijke woorden en het onderwerp dat centraal staat. Maar ook kinderen ouder dan negen jaar zullen waarschijnlijk woorden tegenkomen die ze niet kennen. Kijk en lees dus mee en zoek (samen) de woorden op.


Thema’s