« Terug naar het aanbod

Mama te koop

Prentenboek

4 t/m 6 jaar

Auteur: Zanni Louise

Uitgever: Uitgeverij Condor
ISBN nummer: 9789493189195
Aantal pagina's: 34 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Philip Bunting

Omschrijving

Caspers moeder houdt maar niet op met bellen. Zo vervelend! Dus kan Casper maar één ding doen… hij zet zijn mama te koop. En wat er dan gebeurt…

Oordeel

Mama te koop is een verhaal van Zanni Louise met speelse en eenvoudige tekeningen van Philip Bunting. De samenwerking levert een heerlijk grappig verhaal op dat herkenbaar is voor veel kinderen. Zo’n moeder die de hele tijd staat te bellen terwijl je haar nodig hebt. Dat is toch om gek van te worden! Wat heb je nou aan zo’n moeder… meer dan je denkt blijkt.

Lees het boek voor en bekijk samen de platen… Waarschuwing: het kan een confronterende spiegel zijn voor mama of papa. 😉 Bekijk het van de zonnige kant: kijk hoe je kind op het verhaal reageert en gebruik het als aanleiding voor een gesprek met je kind en je partner. Welk voorbeeld wil je geven?

Leeftijdsadvies

Het is echt een prentenboek voor kleuters. Ze houden van de herhaling en zullen de grap van het verhaal begrijpen. Wellicht herkennen zij zich wel in de situatie van Casper (de hoofdpersoon). Anders de ouders wel.


Kijk voor een leesfragment op kinderboeken.nl

Thema’s