« Terug naar het aanbod

Luqo spellenreeks

Game

Vanaf 4 jaar

Producent: Luqo

Platform: PC, iPad

OMschrijving

Luqo Spellenreeks biedt een verzameling uitdagende en leerzame spellen speciaal voor kleuters. Met het digitale en interactieve speelbord leren kinderen over kleuren, tellen, welke hoort er niet bij, reeksen, letters en vormen. Kinderen krijgen ieder een grote rode drukknop en het spel kan beginnen! Met Luqo leren kinderen door te ontdekken en samen te spelen. Alles zonder hulp en zonder voorbereiding van de leerkracht; kinderen leren van elkaar en met elkaar. Een Luqo-spel duurt ongeveer 10 minuten. Lang genoeg om te oefenen, kort genoeg om de aandacht erbij te houden. 

Oordeel

De hands-on benadering van Luqo is leuk en heerlijk chaotisch. Het lijkt alsof het vooral draait om het drukken om de knop, maar in de spellen van Luqo draait het vooral om interactie en samenwerking. Het is gericht op het samenspelen buiten het scherm, terwijl het scherm (de tablet) het middel is. Digitale middelen worden zo gecombineerd met fysieke handelingen en face-to-face communicatie. De spellen zijn eindeloos uit te breiden en heel geschikt voor gebruik op school of de bso. De bestaande spellen zijn zeer educatief van aard en zouden soms nog meer gericht kunnen zijn op spelenderwijs leren en ontdekken, zodat ze aansluiten bij de 21st century skills. De kinderen kunnen de spellen spelen zonder voorbereiding of begeleiding van de begeleider. Luqo is helaas prijzig, maar uniek en zeker een aanwinst!

Lees ook het juryrapport van de Gouden Guppy 2018.

Leeftijdsadvies

Luqo Spellenreeks is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Inmiddels zijn er spellen beschikbaar voor kinderen van groep 1 t/m 8.


Meer informatie over Luqo

Thema’s