« Terug naar het aanbod

Los in ‘t bos

App

9 t/m 12 jaar

Producent: PixelPixies

Platform: iPhone

Omschrijving

Naar buiten allemaal, want Los in ‘t bos is een app die je buiten speelt op een smartphone. De app maakt gebruikt van augmented reality waarmee een virtuele laag op de werkelijkheid wordt gezet. Je ziet dus wel waar je bent, maar in je scherm verschijnt ook het spel.

Het idee van Los in ‘t bos is dat je de boswachter helpt om de jonge dieren groot te maken. Dit doe je door ze liefde, kennis en wilskracht te geven. Hoe je daaraan komt? Door verschillende opdrachten uit te voeren. Denk aan het opruimen van gif, het blussen van een brand etc. Maar je moet wel uitkijken voor de stroper!

Doordat de app uit vier levels bestaat waarbij telkens meer dieren moeten worden groot gebracht, wordt het spel steeds moeilijker en uitdagender. Is het gelukt, dan kun je (afhankelijk van je score) 1 – 3 sterren verdienen. Heb je alle sterren verdiend, dan krijg je een virtuele boom.

Oordeel

Mooi initiatief van Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Stichting NatuurWijs. Het is belangrijk dat kinderen voldoende buiten zijn (en spelen), maar het scherm trekt. Deze app combineert het gamen en het buiten zijn. Kinderen worden in beweging gebracht en leren ondertussen ook veel over de natuur en hoe belangrijk het is om samen voor die natuur en de dieren te zorgen. Positief is dat de app samen gespeeld kan worden. Het is dan ook een leuke tip voor een kinderfeestje of school activiteit.

Let op: de app vereist wel een vrij nieuwe iPhone.

Tip: doe als volwassene lekker met het het spel en laat kinderen af en toe ook echt goed om zich heen kijken.

Leeftijdsadvies

De app is gemaakt voor kinderen tussen de 9 – 12 jaar. De opdrachten sluiten dan ook vooral aan bij hun interesse en leeftijd.